Büyük Hadron Çarpıştırıcısı
Peter Higgs
Big Bang'e duyduğum merak zaten hat safhada iken CERN deneyi ile daha da arttı. Tabi bu olayın sırlarına erişmek için ya zamanda yolculuk yapmak gerekiyor ya da ilahi bir kuvvete erişmek gerekiyor. Peki ya zamanda yolculuk mümkün olabilir mi? Teoride mümkün mü? Mümkün olsa ortaya çıkabilecek durumlar neler olabilir?
einstein
Ufak bir çocukken de, büyüyüp adam olduğumuzda da hep düşümüz olarak kalmayı başarmış önemli bir konu. Pişmanlıklarımızı hatırladıkça, ikinci bir şansımız olsa geçmişe gidip pişmanlığımıza sebep olan şeyi ortadan kaldırmayı arzuladıkça daha da gerçek olmasını dilediğimiz hayalimiz.
Bilim dünyası zamanda yolculuk konusuna biraz temkinli yaklaşıyor. Ama yolculuğun mümkünlüğünü hiç de reddetmiyor ve bunun için sorular soruyor. Konuyla ilgili soruları ciddi şekilde ilk yanıtlayan pek de garip olmayan şekilde Einstein'ın Görecelik Teoremi. Einstein bu teoreminde hiçbir cismin ışık hızını geçemeyeceğini ve bu sebeple zamanda yolculuğun mümkün olmadığını belirtiyor. Bu noktada 'ışık hızı' önemli bir yer tutar.
ilgili yazılar
- Zaman makinesi ne kadar yakın? (0)
- Dünyanın Yok Olmasına 9 Gün Kaldı!!! (11)
- 2 kere 2 kaç eder... (10)
- ZAMAN MAKİNASI MÜMKÜN MÜ? (0)
- Öldü, Nasıl Bilirdiniz? (93)
- 1910'da insanlar geleceği nasıl hayal ediyorlardı? (0)
- Atatürk ve Kehanetleri... (18)
- Zaman Makinesine Dair (0)
bu yazı afs tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: cern, higgs, peter higgs, boson, bozon, tanecik, big bang, fizik, kuram, einstein, görecelik, zaman, zamanda yolculuk, zaman makinası, back to the future, geçmiş, gelecek, emin arı, bilim adamı, bilim kurgu, ütopya, hayal, paradoks, mantık, matematik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder