Pille yemek bile pişireceğiz
christian northeast (newsweek)
Bu başlık ve yukardaki resim bu haftanın (7.sayı) Newsweek Türkiye baskısından. Bugünlerde pil teknolojisindeki gelişmelere ilişkin haberler heryerden yağmur gibi geliyor. Örneğin eski Intel CEO'su, bugünün Intel danışmanı Andy Grove, Intel'i elektrikli araçlar için gelişmiş pil teknolojilerine yatırım yapması konusunda uyarıyor.
Andy Grove, "eğer biz bu teknolojiye şu anda yatırım yapmazsak Çin ve Japon teknolojisi tüm pazarı eline geçirecek" diyor.
Bu arada Boston-Power yeni jenerasyon pillerini kullanması yönünde HP ile anlaştığını duyurdu. Bu yeni piller şu anda kullandığımız pillere göre hem daha uzun dayanacak hem de çevreyi daha çok koruyacak.
Yine Energizer'ın duyurduğu Zinc Air Prismatic piller mevcut alkaline veya Li-ion pillerden üç kat daha uzun dayanabilecek.
Tüm bu gelişmeler ve çalışmalar yakın gelecekte pilin hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlayacağını gösteriyor. Üretilen enerjinin önemli bir kısmı kullanılamadığı ve depo edilemediği için kaybolup gittiğini düşünürseniz, uzun süre dayanabilecek piller ile hem ekonomiye hem de çevreye ne kadar çok katkı sağlanabileceği daha net anlaşılabilir. Pille yemek pişirmeye çok yakınız...
ilgili yazılar
- 12 voltluk pil A23 ile 80$ kar (2)
- ferrari vs. lamborghini, acer vs. asus, amd vs.... (3)
- logoları bir de böyle düşünün! (4)
- Milliyet oku kazan kampanyası (0)
bu yazı iMania tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: pil, intel, newsweek, energizer, boston power, hp, zinc air prismatic
Ücretsiz ses efekti indirebileceğiniz 55 kaynak
- Flash Kit: mp3 ve flashtrak olara hazırlanmış çok büyük bir arşivi mevcut. arama özelliğini kullanarak yararlanabilirsiniz.
Audio Micro: kategorilere ayrılarak oluşturulmuş geniş ses efekti ve klipleri arşivi.
Soundsnap: 100.000 üzerinde ses efektini ayrıntılı bir şekilde kategorilere bölmüşler. mp3 ve wav formatlarında indirme ve site üzerinden dinleme imkanı sunuluyor.
ilgili yazılar
- Dünyanın ilk USB müzik albümü (13)
- google talk hack (7)
- youtube'un sadece seslisi (9)
- solicall (0)
- MP3'ler için Otomatik Etiketleme: MusicBrainz (6)
- Ses efektleri arama motoru (1)
- meTracks: web tabanlı audio player (7)
- Microsoft ve Ford birlikte şoförün ellerini boş... (3)
- Amerikan Telefon Şirketlerine Ait Sesli Uyarı M... (0)
bu yazı hoodly tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: ses, sound, ses efektleri, ses efekti, sound effect, sound effects, müzik, ücretsiz müzik, ücretsiz ses efektleri, mp3, wav, ücretsiz melodi, ses arama motoru, yaratısı sesler
Adım Adım 4G Teknolojisi
Özet Tablo
Samsung Firmasının Ürettiği İlk 4G Telefonu
Adım Adım 4G
4G'yi daha iyi anlayabilmek için öncelikle 3G'yi tam manasıyla tanımamız gerekmektedir. (Bkz: 3G Hakkında Bilmediklerimiz). Çünkü 3G ile 4G tabiri caizse göbek bağı ile birbirine bağlı olan iki kardeş teknoloji. 4G genel anlamda 3G'nin bir üst versiyonu gibi durmaktadır.
3G teknolojisi, genel anlamda cep telefonları üzerinden yüksek hızlarla internete bağlanmayı mümkün kılan yeni bir protokol. Bu yüksek veri aktarım hızları günümüzde Türk Telekom'un bize sunduğu ADSL hızının (En çok kullanılan 1 Mbps hızlı 4 GB kotalı) 1 – 7 katı arasında değişmektedir. Buradan da anlayacağımız üzere 3G bize daha hızlı ve kolay veri aktarımı sağlamayı amaçlayan bir teknolojik altyapıdır.
4G'yi açacak olursak, 3G'nin biraz daha gelişmiş hali olarak adlandırabiliriz. Türkiye'de 3G ihale savaşları sürerken Japonya gibi teknolojinin anavatanı olan ülkelerde 4G'ye geçiş amaçlı çeşitli denemelere başlanmıştı bile. Varsayılanın ötesinde 4G için tam olarak tanımlar belirlenmese de çıkışıyla beraber 3G'nin devrini tamamlayacağına kesin gözüyle bakabiliriz.
ilgili yazılar
bu yazı sinnerxx tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: 4g, 3g, hızlı internet, cep telefonundan internet, akıllı ev, görüntülü konuşma, teknolojik altyapı, teknoloji
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://www.bildirgec.org/rss.xml. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder