Suyun Derisi
Bir bardağı su ile doldururken, dudak payına kadar değil de yanlışlıkla ağzına kadar doldurduğunuzda ve su bardaktan taştı taşacak gibi durup yine de masaya bir damla dökülmediğinde, biri gelse de size ufak bir mutfak madalyası taksa diye düşünür müsünüz? Bu durumdan kendinize "Vay be bardağı da nasıl ağzına kadar doldurdum ve üstelik bir gram su bile taşırmadım" diyerek bir başarı payı çıkarır mısınız?
Öte yandan, bir haftasonu gezintisinde sakin görünümlü bir gölün su yüzeyi üzerinde duran kanatlı bir canlı görürseniz, nasıl da suya batmadığına hayret edip, hayvanata tebrikler yağdırır mısınız?
ilgili yazılar
- Gelecekte Su savaşları çıkabilir! (0)
- ntvmsnbc.com'dan Doğal Hayat bölümü (0)
- Yenilenebilir Enerji Kaynakları (16)
- Buzun suya dönüşümü (10)
- Suya düşen CEP TELEFONU'na mücize çözüm! Lazım ... (5)
- Susuz deterjansız çamaşır devri! (4)
- MARS 'TA HAYAT MI BULUNDU? (0)
- Şimdi tasarruf zamanı..Haydi! (38)
- Rüzgar Enerjisi ve Küresel Isınma (25)
- Su Önemli Ama Neden Önemsemiyoruz? (6)
bu yazı pilli pati tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: su, göl, su yüzeyi, yüzey gerilimi, moleküler, surface tension, oxygen, hydrogen, oksijen, hidrojen, water, molecules, dipolar, polar, hydrogen bond, hidrojen bağ, nasa, tetrahedral, kohezyon, cohesion, adhezyon, adhesion, euler lagrange equation, euler lagrange denklemi, damla, drop, enerji, energy, ısı, temperature, küresel ısınma, rüzgar, waves, organizma, hayat, yaşam, experiment, deney
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://www.hafif.org/rss.xml. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder