Nokia İşkence Merkezi ve Nokia Yenilikleri
dünyada çeyrek milyara yakın, ülkemizde de 10 milyon civarında kullanıcısı olan cep telefonu devi nokia, başarısını neye borçlu olduğunu, nokia test merkezi'nin yani benim deyişimle ve sizin de resimleri gördükten sonra bana katılanacağınıza inandığım söylem olan Nokia i̇şkence merkezinin resimlerini yayınlayarak gösteriyor. test merkezinden içinizi kıyacak resimler:
bu daha hiç birşey
ilgili yazılar
- Nokia Pazardaki Hakimiyetini Sürdürmek İçin Sav... (3)
- Nokia dan dokunmasız cep telefonu (0)
- Nokia N97 Resmen Duyuruldu (8)
- iPhone rakibi N97'ye yakından bir bakış (21)
- TÜBİTAK'ın yüz tanıyan kamera sistemi (1)
- Ubuntu 8.10 Alpha 1 Hazır (6)
- nokia ve yeni modeller (6)
bu yazı mally328 tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: test, cep telefonu, nokia, yenilik, deneme, işkence, iphone, test merkezi, iphone rakip, teknolojik gelişme, nokia test centers
Google Webmaster Tools ile Blogger Kullanımı
Google'ın web yöneticisi araçları size, sitenizi Google'a daha uygun hale getirmenin kolay bir yolunu sağlamakta. Bu araçlar size sitenizin Google görünümünü gösterebilir, sorunları teşhis etmenize yardımcı olur ve arama sonuçlarımızda sitenizin görünürlüğünün artırılmasına yardımcı olmak için google ile bilgi paylaşmanıza olanak tanır.
google'in kullanışlı olduğunu düşündüğüm bu hizmetinin blogger'da kullanılması için yapılması gereken adımları sizlerle paylaşmak istedim.
blogger'daki blogumuzu google webmaster tools ile kullanmak için aşağıdaki adımları izliyoruz:
1- Buradan Google webmaster tools'a giriş yapalım.
2- kontrol paneli'ndeki boşluğa blog urlsini giriyoruz ve "site ekle"ye tıklıyoruz.
ilgili yazılar
- 47 adet webmaster aracı (0)
- hit - pagerank (5)
- Alexa Resim Problemi (2)
- Egonuzu Test etmeye ne dersiniz? (0)
- Site Haritanızı Oluşturun (5)
- google arama teknikleri (0)
- Youtube'da 15 Harika Webmaster Videosu (4)
- İçerik Ve Link Yapılandırması Hakkında 10 Müthi... (1)
- Kendi Web Sitenizi Kurmanızı Sağlayan 13 Adet Ü... (6)
bu yazı Holy Penguin tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: site, google, araç, arama, web, webmaster, tool, toolbar, yönetim, tools, yönetici, web 2.0, google web yöneticisi, google web yöneticisi araçları
Sizin Gibi Diğer Tweeter Kullanıcılarına Ulaşın
Just Tweet It websitesi, popüler mikro bloglama servisi Twitter kullanıcılarının kendileri ile aynı ilgi alanlarına sahip diğer Twitter kullanıcılarına ulaşbilmesi için kurulmuş bir web sitesi.
Kendi adınızı dizine ekleyebilir ve sizin gibi diğerleri tarafından kolayca bulunabilirsiniz. Sitede pek çok kategori altında gruplandırılmış binlerce Twitter kullanıcısının kaydı yer alıyor. Dilerseniz kendi adınızı da listeye ekleyebilirsiniz.
ilgili yazılar
- Twitter'da Kendi Topluluğunuzu Oluşturun (3)
- Twitter için 50'den fazla yararlı araç (0)
- Sosyal ağlar hergeçen gün artıyor (0)
- Türkçe Twitter Nbrsin Yayın Hayatına Başladı (0)
- Telefonunuz İçin 35 Twitter Kaynağı (0)
- Tweetree: Twitter'ın Eksiklerini Kapatın (1)
- İsrail Konsolosu Gazze Savaşı Hakkında Tweetliyor (18)
bu yazı pinkfloyd tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: micro blogging, mikro bloglama, mikro blog, micro blog, tweet, tweeter, tweeter araçları, tweeter tools, justtweetit, just tweet it
PHP'nin yaratıcılarından Zeev Suraski, Web Programcıları için Türkiye'de!
ilgili yazılar
bu yazı pilli tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: konferans, php, etkinlik, atölye, zeev suraski, derick rethans
Bildirgeç'teki Yazılarınızdan İki Kat Para Kazanın!
Bildirgeç'te yazdığınız yazılardan daha çok kazanmak istemez misiniz? Kim istemez ki, benimki de soru :)
Bunun için yapmanız gerekenleri derledim topladım. Buyrun bakalım;
- Yazılarınızın linklerini sosyal imleme sitelerine, forumlara, e-postalarınızda imzalarınıza ekleyin. Torpilli'de yazılan şu yazı forum olayını , Bildirgeç'te yazılan şu yazıysa sosyal imleme sitelerinden nasıl kazancınızı artıracağınızı etraflıca açıklıyor.
- Başlıklarınız ilgi çekici, daha açıkçası, sansasyonel olsun. Bu konuda yine Torpilli'de yayınlanmış bir yazı var.Yazının başlığıysa aynen şu: "Tek bir yazı yazarak 100 dolar kazanmak için"
- Etrafınızdaki insanlara pilli'den bahsedin.Ne kadar çok ziyaretçi, o kadar çok reklam geliri. Bu size dolaylı olarak yansıyacaktır. Pilli kazançlarını bizimle paylaşıyor ne de olsa ;)
- Kendi siteniz/blogunuz varsa orada Bildirgeç'te yazdıklarınıza link verin. Oradaki ziyaretçileriniz yazılarınızı beğenirlerse, burada yazan yazılarınızı da okumak isteyeceklerdir.
- Yazılarınızda kullanacağınız konularla ilgili içeriklere link veriniz.
ilgili yazılar
- pilli network sky türk cafe net'te (14)
- Adsense ile milyon dolarlar kazanmak (8)
- İlk gün (1)
- Sosyal imleme sitelerinden para kazanın.. (3)
- blog ve adsense (4)
bu yazı ozanTi tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: bildirgeç, para, blog yazarak para kazanmak, kazancınızı artırma yöntemleri, bildirgeçten daha fazla kazanın
Tasarımcılar İçin Renk Planlama (Color Scheming)
Bir web sitesinde çalışmaya başlamadan önce daima üzerinde çalışacağım bir renk şemasına sahip olmak isterim. Bu sadece estetik sebepler yüzünden değil, ayrıca tutarlılık ve websitesine alışılabilirlik gibi sebepler yüzünden önemlidir. Bazen müşterileriniz iki yta da üç renk şeması ile size geleceklerdir (diyelim iki ya da üç renk), ya da en azından web sitesinin üzerine inşa edileceği bir rengi size bildireceklerdir. Eğer emin değillerse o zaman bana sundukları grafik içeriğe (logo, resimler, simgeler vs.) bakar ve onlar ışığında kendi renk şemamı oluşturmaya çalışırım.
Internet üzerinde, tasarımlarınızın piksel mükemmeliğinde olmasına yardımcı olacak renk kaynakları bulunuyor.
İster aklınızda bir renk şeması olsun, ya da size ilham verecek ve rehber olacak kaynaklar arıyor olun, bu yazımda sizlerle bir dizi renk şeması oluşturmanıza yardımcı olacak kaynakları listelemeye çalıştım.
Color Blender
Renk kaydırma çubuğunu kullanarak ya da doğrudan renginizin RGB değerini girerek site size renk şemasını sunacaktır. Bu sitenin sunduğu bir güzel özellik, oluşturduğunuz renk şemasını photoshop ya da illustrator için indirebilmeniz, ya da kendinize elektronik posta olarak gönderebilmeniz.Color Schemer Online V2
Şema doğrudan girilen RGB veyea HEX değerine göre oluşturuluyor. Sitenin ayrıca Windows ve Mac üzerinde çalışan yazılım sürümü de bulunuyor.Color Scheme Genarator V2
Önerilen renk şeması görüntülendikten sonra tek bir değr girn. Şemalar Pastel, Karanlık/Aydınlık, Kontrast ve Solgun olabilir. Sitenin sunduğu bir diğer güzellik de (her ne kadar kaç kişinin işine yarayacağını tam olarak kestiremesem de) görüntülene renk şemasının çeşitli bakış açılarında nasıl görüntüleneceğini de size sunabilmesi (örneğin renk körleri için).ilgili yazılar
- Web siteniz için gelişmiş renk şablonu (2)
- Renk Kullanımı ve Renk Araçları (4)
- Color Browser : Kendi renk paletlerini oluştur ... (1)
- Renk Araçları (0)
- Doğadan Web 2.0 Renk Paletleri (0)
- Birbiriyle Uyumlu ve Özgün Renkler (5)
- Moocolorfinder ile renkler avucunuzda (0)
- usta bir tasarımcı olmanın kuralları #5 (12)
- Web tasarımcıları ve geliştiricileri için kayna... (2)
bu yazı pinkfloyd tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: tasarım, renk, web tasarım, renk paleti, renk şablonu, color scheme, color profile, renk paletleri, renk bilgileri, renk araçları, color schemes, color palettes, renk şemaları, renk bilimi, web tasarım araçları, color hunter, renk bulucu, renk analizi, renk arama motorları, color browser, web tasarım örnekleri, web tasarım blogları, renk şeması, color scheming
2009'da Kullanmanız Gereken 21 Firefox Eklentisi
Firefox 2008'in en hızlı popülerleşen web tarayıcısı idi ve 2009'da da bu ünvanı elinde tutatacak gibi görünüyor. Firefox'un popüler olmasının ardında pek çok neden yatıyor ve bunların başında hiç şüphesiz tarayıcı için hazırlanan tonla eklentinin mevcut oluşu yatıyor. Bu makalemde 2009 yılında kullanmanız gereken 21 Firefox Eklentisini listelemeye çalışacağım.Siz de yorumlarınızla bildirgeç ziyaretçilerinin ilgisini çekeceğini düşündüğünüz eklentileri paylaşabilirsiniz. Gelin bu makale altında güzel bir eklenti arşivi oluşturalım.
Xoopit'i kurarak Gmail'in yeteneklerini arttırın ve Gmail'e dosya, video ve resim paylaşımı özelliğini ekleyin. Elektronik posta yazarken Google Arama'yı kullanın. Gmail sohbet sırasında insanlar hakkında bilgi alın. Xoopit Gmail, Google Mail ve Google Apps kullanıcılarının hesaplarının tümünde çalışıyor.
Sxipper Web ile etkileşimi basitleştirerek sınırsız sayıda kullanıc adı, şifre ve adres, telefon numaraları gibi kişisel bilgileri depoluyor ve bu bilgileri tam ihtiyacınız olduğu an karşınıza getiriyor. Sxipper bu verileri sisteminizde güvenli olarak depoluyor.ilgili yazılar
- Firefox eklentisi: Password Hasher (0)
- YouPlayer ile hem video izle hem internette gezin (4)
- Otomatik tamamlama ile adres çubuğundan her sit... (0)
- Firefox'ta istediğiniz yerde kenar çubuğu oluşt... (4)
- Firefox üzerinden POP ve IMAP email hesaplarını... (1)
- 90 kullanışlı firefox eklentisi (1)
- Facebook için türkçe firefox eklentisi Boost (4)
- Firefox ile 2500 Nintendo Oyun (10)
bu yazı pinkfloyd tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: mozilla, firefox, mozilla firefox, firefox extension, firefox extensions, firefox eklenti, firefox eklentileri, firefox plugin, firefox plugins, firefox eklenti indir
Yeni Bir Açılım - Haritalı Emlak Siteleri
Türkiye'de internetin yaygınlaşmasıyla bireyler ve emlak firmaları evlerini, iş yerlerini, arsalarını vs. "bu" platforma taşıdırlar. Artık onca eziyetle aradığınız ve bulmak için saatler, hatta günler harcadığınız gayrimenkule internet sayesinde birkaç arama sorgusuyla saniyeler içinde ulaşabiliyorsunuz. Bir zamana kadar bunlar sadece resim ve metinlerden oluşuyordu. Son zamanlarda ise harita ve uydu görüntüleri ile emlak arama yaygınlaşmaya başladı.
Türkiye bu konseptte henüz bebekliğini yaşıyor. Avrupa ve Amerika neredeyse bütün ilanlarını artık harita üzerinden gösteriyor. Sadece Amerika'da google'da kayıtlı olan 4 milyonun üzerinde emlak ilanı var.
Ülkemizde bu açığı görmüş ve proje geliştirmiş herhangi birileri var mı diye biraz araştırdım. Gerçekten de varmış:
1. Goobul.Net
goobul.netHiçbir sayfalama yapısı kullanılmadan herşey ajax ile yapılmış. Sonuçları anında görebiliyorsunuz. İster arattırarak, isterseniz harita üzerinden ilanlara ulaşabiliyorsunuz. Haritadaki ilanlar "tile" kullanılarak yapılmış ve çok hızlı. Zoom yaptıkça ilanlar artıyor. Resimlere tıkladığınızda ufak bir pencere içinde ilan başlığı geliyor. Ayrıntılar butonuna tıkladığınızda sizi başka bir sayfaya yönlendirmeden oldukça cool açılan bir pencere ile her türlü detayı görebiliyorsunuz. Üstelik siteye ilan vermek ücretsiz. Sitenin tek dezavantajı arama sonuçlarının gösterildiği kısımın biraz küçük olması.
ilgili yazılar
bu yazı breakingbad tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: harita, emlak, haritalı emlak, haritalı emlak siteleri, goobul.net, haritada ara, emlak vitrini
XMPlay: Hafif ve Ufak ses oynatıcı
xmplay; ücretsiz, 304 kb boyutunda hafif, başarılı, birçok eklentisi ve tema desteği olan bir ses oynatıcı. programın çalışması için kurulum yapmak gerekmiyor, indirdiğimiz zipli dosyanın içindeki xmplay.exe yi çalıştırmamız yetiyor. programın diğer büyük bir özelliği ise winamp eklentilerini tam ve sorunsuz olarak kullanabilmesi.
xmplayacidian fire
çok şık ve başarılı temaları da var, bunları sonradan indirip kullanabiliyoruz.
Desteklediği ses formatları ise; OGG , MP3 , MP2 , MP1 , WMA , WAV , CDA , MO3 , IT , XM , S3M , MTM , MOD , UMX
Desteklediği oynatma listeleri; PLS , M3U , ASX , WAXprogramın bazı özellikleri ise şöyle
32/24-bit ve çoklu kanal ses desteği ile sesleri kaliteli çalması.
detaylı olarak parça bilgisi göstermesi ve sizin istediğiniz ayarı yapıp kaydedebilmenize imkan tanıması.
internet üzerinden parça oynatabiliyor.
internet explorer v.s tüm programlara entegre olabiliyor.
sıkıştırılmış dosyaları (zip,rar) dışarıya çıkartmadan oynatabiliyor.ilgili yazılar
- mediaconverter (medya dönüştürücü) (7)
- Filestube ile herşeyi arayın (6)
- plak.gen.tr'deki açıktan faydalanmak? - Asla! (8)
- multimedya dönüştürücü (18)
- googleımsı arayüzüyle rapidsharein papucunu da (6)
- firefox unplug eklentisi: gömülü dosya indirmek (4)
- myspace müzik indirgeci (1)
- film müzikleri paylaşımı (3)
- Geçen 10 yılda en çok indirilen 10 program (2)
bu yazı mentira tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: mp3, download, tema, theme, hafif, indir, tutorial, mp3 player, internet explorer, rar, winamp, zip, wma, it, ogg, plugins, mod, facebook, skins, asx, wav, mp2, eklentileri, m3u, xmplay, xm play, mp1, cda, mo3, xm, s3m, mtm, umx, pls, wax, mp3 dosyası, winamp alternatifi, xmplay 3.4.2, ses oynatıcı, ses çalıcı, çoklu kanal ses desteği, winamp eklentileri, winamp plugins, acidian fire
Pixelleri EMlere Kolayca Dönüştürün
Pixelleri EMlere dönüştürmek istediğinizde her seferinde hesap makinesini çıkarmanız artık canınızı mı sıkmaya başladı? Bazen pixel kullanmak kolayımıza geliyor, çünkü o zaman herhangi bir değer hesaplamamız gerekmiyor. Ne şans ki pxtoem.com web sitesi bu işi gülünç denebilecek kadar kolay bir hale getiriyor, ve daha da önemlisi bu işlemi kolaylaştırıyor. Tek bilmeniz gereken sitenizin kullandığı temel yazı tipi boyutu.
ilgili yazılar
- em hesaplayıcı (2)
- tasarımda uzunluk birimlerinin dönüşümü (2)
- css grid hesaplayıcısı (0)
- Piksel fontlar ve CSS (5)
- Typechart - Yazı tipini beğen css kodunu al. (5)
bu yazı pinkfloyd tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: css, pixel, em, px, pxtoem
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://www.bildirgec.org/rss.xml. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder