KURTULUŞ, TÜRK DEVRİMİ MANTIĞI
Tarih boyunca devrimler, eski ve öncenin karşısına inanç ve azimle çıkmış ve çarpışmışlardır. Yüz yılların getirdiği sorunlar, katılaşmış toprak içinde sertleşmiş, kaynaşmış kaya gibidir. Bu sorunlar tartışılmazlık içine sokulduğundan, sonrakileri baskı altında tutmaktadır. Dün ile yarın, daima bu gün içinde çarpışmaktadır. Belli koşullarda bu olağan sayılabilir ancak, gelişmekte olan ülkelerde, içteki tutucular ve dış baskılar gerilim yaratır. Devrim, içteki tutucular ve dış baskılara karşı savaş verir.
ilgili yazılar
- Türbandan sonra çarşaf krizi başladı.. (0)
- HUKUKA SAYGILIYIM ve SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIM. (7)
- Ben Devrime İnanıyorum (0)
- Atatürk'ün Anzaklar İçin Yaptığı Konuşma (İngil... (0)
- Atatürk'ün yanına heykelini diktirdi (2)
- Geldikleri gibi gittikleri gün (0)
- CUMHURİYET BAYRAMI (0)
bu yazı teacher07 tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: kurtuluş, atatürk, cumhuriyet, anayasa, devrim, tanzimat, emperyalizm, sivas kongresi, jön türk, t.b.m.m, kapitülasyon, kanun i esasasiye, devrim mantığı, lozan barışı
Bitmemiş Bir Yas: Mozart'ın Requiem'i
Mozart'ın Requiem gibi bitmemiş olan portresi
Wolfgang Amadeus Mozart'ın Requiem'i (K626), şöhretini sadece bestecinin en iyi işlerinden biri olmasına değil, Mozart'ın 1791 yılındaki ölümünden sonra birçok efsane, dedikodu ve akademik tartışma kaynağı olmasına borçlu. St. Thomas müzik okulunun başkanı olan Hiller, Requiem'i kendi elleriyle kopyaladıktan sonra "Opus summum, viri summi" demiş. Yani "Yazılan en iyi beste, ustaların en büyüğünden." Buna rağmen, Requiem'in hikâyesi müzikal değerinden daha ilginçtir. Mozart'ın Requiem'i bitiremeden ölmesi birçok insanı bu işte bir gizem olduğuna inandırmıştır. Tarihsel bilgiler bize aslında hiçbir gizem olmadığını söylese de, ilk olarak tarihsel gerçekliklere, daha sonra da efsanelere değinmek tartışmaları anlamak açısından uygun olacaktır.
ilgili yazılar
- klasik müzik indir (royalty free) (0)
- Piyano hokkabazları (11)
- "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarında... (26)
- Müzik sadece ruhun değil bedenin de ihtiyacı! (3)
- Klasik müzik mi, Türk müziği mi? (0)
- Orkestra (11)
- The Open Door - Evanescence (2)
- operada sansür (0)
bu yazı absynthe tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: müzik, mozart, requiem, amadeus, klasik müzik, wolfgang amadeus mozart, mozarts requiem, 18. yüzyıl
Büyük Savaşın, Büyük Casusu Olur..
2. Dünya Savaşı birçok yönden dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Kutuplaşmaların, çıkar savaşlarının ayyuka çıktığı bir dönemde gerçekleşen bu savaş doğal olarak birçok vahşeti, birçok ölümü beraberinde getirmiştir. Askeri, politik, diplomatik yönden birçok olaya şahit olan bu savaşta casusluk faaliyetleri de önemli bir yere sahiptir.
Casusluk faaliyetlerinde özellikle Türkiye çok önemli bir konumdaydı. Her iki taraf da Türkiye'yi yanlarında savaşa sokmak istiyordu. Çünkü Türkiye Almanlar için Mısır'a, Hindistan'a giden yol ve Ruslara karşı yeni bir cepheydi. Diğer taraftan müttefikler için önemli bir askeri üs, Balkanlar'dan Almanlara darbe vurmak için tek yoldu. Bu sebeple her iki taraf da Türkiye'yi yanlarına çekmek için her türlü yolu deniyordu. Bunların içine casusluk faaliyetleri de dâhildi.
ilgili yazılar
- Houston, we have a problem man (6)
- İngilterede 17 BİN ATOM BOMBASI! (1)
- ABD gelecek hafta İran'a dalıyor... (8)
- 100 milyon insanı yokeden hastalık: Kara Ölüm (47)
- Olmazlara Direnen İnsanlar... (18)
- Mata Hari: 15 Ekim 1876'dan Beri (11)
- KGB Ajanlarını Eğitmek İçin Şehir İnşa Etmiş (0)
- Galatasaray'da casus varmış (3)
- rakam istasyonları: esrarengiz radyo yayınları (10)
bu yazı SuBirikintisi tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: savaş, ajan, casus, casusluk, 2. dünya savaşı, çiçero, çicero, cicero, elyesa, elyesa bazna, bazna, world war, ankara casusu, 2. dünya harbi
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://www.hafif.org/rss.xml. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder