İcatları Yüzünden Hayatlarını Kaybeden Mucitler
Bu yazıda icatları yüzünden hayatlarını kaybeden bilim adamlarını tanıtacağım sizlere. Onlardan bazılarına bilim adamı demek doğru değil. Belki de onlar bulundukları alanlarda bazı yenilikler getirmeye çalışmış ama bir şekilde başarılı olamamış ya da buluşları kötü sonuçlara yol açmış insanlar. Ya bulduğu bir maddenin yan etkileri, ya tedbirsizlik, ya da macera ruhu yüzünden hayatını kaybeden mucitler. Listenin birinci sırasındaki Marie Curie ile başlıyoruz.
Marie Curie, radyoaktivite teorisi ve radyoaktif izotopların yalıtımıyla birlikte içlerinde radyum ve polonyum bulunan bilinmeyen birçok elementi bulmasıyla ünlenen Polonya asıllı Fransız fizikçi ve kimyager. 1903 yılında Nobel ödülünü kocası Pierre ile birlikte kazandı. 1934 yılında Fransa'nın Savoy kentinde kan kanserinden öldü. Hastalığı, aşırı dozda radyasyona maruz kalmasına bağlandı. Bu yüzden ona "bilim için ölen kadın." denildi. O zamanlarda tuttuğu not defterleri o kadar radyasyona maruz kalmıştır ki, bugün bile o defterler radyoaktif koruma altında incelenebilmektedir.
ilgili yazılar
- icat, micat, mucit (0)
- uzaktan kumanda (0)
- Türkiye icadını arıyor! (1)
- açın bu gençlerin önünü! (0)
- Türk mucitten akıllı havlu (0)
- Her Sorun bir Başari Davetiyesidir (0)
- Türk İnsanının Yaratıcı Zekası ( Foto Galeri ) (0)
bu yazı konami tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.
etiketler: icatlar, mucitler, icat, mucit, hayatını kaybeden 10 mucit, uçaklar, uçak, matbaa, dublör, gemi, deniz fenerleri, marie curie, thomas midgley, john godfrey parry, william bullock, otto lilienthal, henry winstanley, alexander bogdanov, cowper phipps coles, karel soucek, franz reichelt
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://www.hafif.org/rss.xml. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder